10kl 1 kalbėjimo potemė
Ši tema perkelta iš senojo forumo archyvo. Datos ir slapyvardžiai palikti kaip buvo.
Sveiki, gal kažkas pasirinkote PUPP 10kl pirmą kalbėjimo potemę? Kaip keičiasi jauno žmogaus kalba, kai jis stengiasi pritapti prie bendraamžių? Savo įžvalgas pagrįskite pateikdami konkrečių pavyzdžių.
Padiskutuokim ką planuojate rašyt, galbūt jau planą turit?
Jau keturis metus rašau kalbėjimus visų įvertinimai geri!
ir 10ir 12klasei
Jeigu domina rašykite į az
Jeigu ką domina turiu parašius šią potemę
turiu tekstu siai temai ir poteme
Sveikučiai dešimtokai.
Būtų neblogai, manau kažką bendro sukurti bus patiems lengviau Man iš visų temų atrodo,kad va šita Kalbos 1 pati lengviausia
Sveiki visi. Jau ketvirtus metus su jumis sveikinuosi aš – Gidija. Šiuo metu esu antrojo bakalauro studentė, dirbanti redakcijoje jau treti metai.
Turbūt dauguma jau žino mano užsiėmimą – rašto darbų rašymą, taisymą.
Esu mergina, rašanti tik vienetines kalbas ir visų 30 iš pasirinkimų sąrašo parašyti aš tikrai negaliu. Mano nuomone, rašyti darbą galima tik tuomet, kai tu išmanai apie ką tu rašai ir esi su tuo susidūręs. Tad iš 30 temų kiekvienais metais rašau tik apie 20, o labiausiai „myliu“ literatūrines temas.
Mano kalbos nėra pigios, tačiau visuomet parašytos kaip pačiai sau(atidžiai ir labai apgalvotai), jos būna skirtos tik vienam žmogui, tad savo darbą vertinu daugiau nei 20-30 litų. Ir aš tikrai nesiskelbsiu, kad visi mano klientai gauna tik 10-tukus. Praeitais metais buvo ir septynetas, buvo ir aštuonetas, buvo ir devynetų, tačiau apie 90% pažymių buvo 10.
Aš neturiu stebuklingų galių ir jei žmogus tiesiog patingėjo pasimokyti – jis tikrai negaus nei 10 nei 9. Susidūriau ir su akivaizdžiais atvejais, kai mokytoja į mokinį nežiūri labai palankiai ir automatiškai mokinys negauna gero pažymio. Tokiais atvejais aš konsultuojuosi su patyrusiais mokytojais, kurie šimtaprocentinai išmano savo darbą ir tokiu atveju, jei mokytojas pasako, kad mano kalba tikrai nėra gera – aš grąžinu pinigus.
Tačiau šiais metais, manau būtų žymiai geriau, kad žmogus gavęs kalbą eitų konsultuotis su mokytoja, kad nepatingėtų ir iškart ją perskaitytų ir jei tik bus kažkas negerai – pastraipa, dvi pastraipos, įžanga ar keli sakiniai – aš taisysiu kalbą tol, kol ji patiks ir mokytojai ir jums. Mano tikslas ne padriebti kažkokią rašliavą ir susigriebti pinigus, o padaryti taip, kad jūs gautumėte kuo geresnį pažymį. Ir visgi – kas iš tų grąžintų pinigų, jei jūs negaunate gero pažymio.
Taigi, apie pačias kalbas – rašau ir 10-tokams ir 12-tokams, rašau planus, pagal savo šabloną, jei reikia – parašau ir pagal jūsų. Taip pat nurodau visus šaltinius, jei kas neaišku – visuomet paaiškinu ko jūs nesuprantate.
Jei susidomėjote, rašykite – beveik visuomet būnu čia ir pasistengsiu kuo greičiau atsakyti! Rezervacijų skaičius didėja, tad manau nėra ko laukti, jei nusprendėte, kad kalbos patys nerašysite ir ieškote tikrai patikimo žmogaus (manau mano patikimumą įrodo atsiliepimai MD – vien už kalbas jų turiu apie 50) !
Forumo žinučių nuotraukos rodomos tik registruotiems nariams. Prisijunk arba registruokis.
<div
Taip, 1 tema lengviausia, pati ją pasirinkau
Sveiki
Rašau kalbėjimo temas tiek 10 kl., tiek 12 kl. Žinoma, galiu ir pakonsultuoti, padėti parašyti planą ar net bendromis jėgomis kurti tekstą. Įvertinimai iš akstesnių metų tikrai labai geri, nusiskundimų nėra
Jūsų mokytojos plano jau prašė?
Sveiki, rašau kalbas įskaitoms, atsiliepimai tik geri, daugiau informacijos asmenine žinute
Jei reikia pagalbos kreipkitės Esu baigusi žurnalistiką. Dirbu keliuose jaunimo žurnaluose, rašau ne tik kalbas, bet ir referatus. Kalbos vienetinės, parašytos nuoširdžiai, panaudota daug pavyzdžių ir literatūros. Šiuo metu laisvos temos: 11. ” Lietuvoje 2015-ieji metai paskelbti Etnografinių regionų metais. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, pristatykite savo regioną keliais aspektais ir aptarkite jo kultūrinį savitumą” 14. “Filmuose neretai veikia sakmių ir (ar) pasakų personažams artimi veikėjai. Remdamiesi konkrečiais pavyzdžiais, aptarkite, kokias vertybes jie įkūnijo liaudies kūryboje ir kokias įkūnija šiandienos filmuose. 3. “Žiniasklaidos tekstų antraštės turi būti informatyvios, aiškios ir patrauklios. Pateikite antraščių pavyzdžių ir aptarkite jų tinkamumą turinio atžvilgiu”. 29. “Tautosakos tyrinėtoja Bronislava Kerbelytė teigia, kad stebuklinėse pasakose išsamiai apibūdinamas žmogus, jo siekiai ir keliamos amžinos problemos. Patvirtinkite arba paneikite šią mintį remdamiesi 3-4 lietuvių liaudies pasakų pavyzdžiais”.
Gal jau planą turite? Ką maždaug planuojat rašyt?
Vienos reklamos …
Ko daugiau tikėtis..
GALIU PARDUOT! už sutarta kainą
Prisijunkite, kad galėtumėte atsakyti.