website hit counter

Mano geriausias patiekalas 👩‍🍳

Forums VForumas Virtuvės paslaptys Mano geriausias patiekalas 👩‍🍳

  • Creator
    Discussion
  • #12660

    Anonimas (Autorius)

      Koks jūsų firminis patiekalas, kuris visada pavyksta ir sulaukia komplimentų? Pasidalinkite receptu. 👩‍🍳

    Page 1 of 2
    • Author
      Replies
    • #12661

      Anonimas

        Varskes apkepas 🤩 nieko nevaisinu, tad nezinau ar sulauktu pagyru😆 bet visada pavyksta, nors nesu gera seimininke.
        Receptas is knygos „Mamos receptu knyga”.

      • #12820

        Anonimas

          Kugelis, kepu vegetariškai, su svogūnais, cukinijom ir žirnių baltymais (čia kaip sojos kubeliai, bet iš žirnių, nes turim alergiškų sojai šeimoj).

          Dariau per giminės susitikimą, tai mėsavalgiai kapojo ir pagyras dalijo. Kai kurie net nesuprato, kad be mėsos 😀 Anyta paskui į kaimą nuvažiavus pas babą irgi tokį kepė, tai vėl visi gyrė. Pati nustebau, kad taip patiko, pasirodo, cukinija kugelyje jiems labai keista ir skanu pasirodė (sako, Žemaitijoj taip nekepa). O mane taip močiutė išmokius kept (aišku, vaikystėj tai su cukinija ir kiauliena būdavo, čia vegetariškai tai dabar tik darau, kai turim vegetarų šeimoj).

        • #12904

          Anonimas
            Anonimas

            Kugelis, kepu vegetariškai, su svogūnais, cukinijom ir žirnių baltymais (čia kaip sojos kubeliai, bet iš žirnių, nes turim alergiškų sojai šeimoj).

            Dariau per giminės susitikimą, tai mėsavalgiai kapojo ir pagyras dalijo. Kai kurie net nesuprato, kad be mėsos 😀 Anyta paskui į kaimą nuvažiavus pas babą irgi tokį kepė, tai vėl visi gyrė. Pati nustebau, kad taip patiko, pasirodo, cukinija kugelyje jiems labai keista ir skanu pasirodė (sako, Žemaitijoj taip nekepa). O mane taip močiutė išmokius kept (aišku, vaikystėj tai su cukinija ir kiauliena būdavo, čia vegetariškai tai dabar tik darau, kai turim vegetarų šeimoj).

            kad kugelis ir siaip be mesos daromas…nebent ten spirguciu uzsidedi padaza ant virsaus. Kugeli su mesa man isvis reta matyti, nei kavinese mesos deda, nei siaip pas zmones buna, kiek valgiau.

          • #12906

            Anonimas
              Anonimas
              Anonimas

              Kugelis, kepu vegetariškai, su svogūnais, cukinijom ir žirnių baltymais (čia kaip sojos kubeliai, bet iš žirnių, nes turim alergiškų sojai šeimoj).

              Dariau per giminės susitikimą, tai mėsavalgiai kapojo ir pagyras dalijo. Kai kurie net nesuprato, kad be mėsos 😀 Anyta paskui į kaimą nuvažiavus pas babą irgi tokį kepė, tai vėl visi gyrė. Pati nustebau, kad taip patiko, pasirodo, cukinija kugelyje jiems labai keista ir skanu pasirodė (sako, Žemaitijoj taip nekepa). O mane taip močiutė išmokius kept (aišku, vaikystėj tai su cukinija ir kiauliena būdavo, čia vegetariškai tai dabar tik darau, kai turim vegetarų šeimoj).

              kad kugelis ir siaip be mesos daromas…nebent ten spirguciu uzsidedi padaza ant virsaus. Kugeli su mesa man isvis reta matyti, nei kavinese mesos deda, nei siaip pas zmones buna, kiek valgiau.

              O geras, kaip įdomu, iš kurio jūs krašto? Pas mus kugelis visada būdavo su kiauliena arba vištiena ar kalakutiena. Jei kokiai šventei, tai išvis puode kepdavo krosnyje močiutė (na kokius 15 litrų) su visa kiaulės galva ir kojom. Jei tik savo šeimai, tai su kiaulienos ausim, kojom ar pan. orkaitėj. Bet visada su mėsa. Be mėsos kugelio neteko matyt, kol pati nepradėjau domėtis kaip pritaikyt lietuviškus receptus savo vyrui vegetarui.

            • #12909

              Anonimas

                mano geriausias patiekalas naminiai koldunai ❤️❤️❤️

              • #12928

                Anonimas

                  Aš iš Vilniaus, visada tik spirgučiai prie kugelio 🙂 pati neturiu gero patiekalo, nesu gera gamintoja

                • #12943

                  Anonimas

                    as suvalkiete, tai mesa i kugeli deda nebent buna svente, kad tipo labiau idomesne proga pagardinti,bet siaip be mesos kugelis. Vilniaus kraste irgi neteko sutikti su mesa viduje. Man rodos, bet kokioje Lt maisto kavineje uzsisakius kugeli gausite be mesos tik su spirguciais. Net internete ziurint kugelio receptus dauguma be mesos (tik spirguciu mesos padazai), mesos i vidu siuloma deti kaip kazka isskirtinio ir idomesnio 🙂 yra ir kur siulo grybu i vidu arba net kriausiu i kugeli deti.

                  • #12949

                    Anonimas

                      O aš esu iš Žemaitijos, visad kugelis buvo gaminamas su mėsa, be mėsos tai jau ne kugelis, o tiesiog bulvių plokštainis. Tai šitas taip, tik su spirgučių padažu.

                    • #12954

                      Anonimas

                        Jau pamiršau savo geriausius patiekalus, wok, tailandietišką kokosų sriubą su krevetėmis, nes svečiams ir šiaip dažniausiai kasdien gamina mano draugas. Nebemokėčiau nieko taip skaniai kaip anksčiau pagaminti. O draugas visada skaniai ir labai skaniai gamina, net jei pasak jo, jam kas nesigauna, vistiek būna skanūs patiekalai, ne prasčiau nei vidutiniame restorane. Kartis aš jį mėgdžioja ir ką pagaminu, bet tai būna tik jo gamintų patiekalų šešėlis, nors ir skanu.

                      • #12957

                        Deleted User
                          Anonimas

                          O aš esu iš Žemaitijos, visad kugelis buvo gaminamas su mėsa, be mėsos tai jau ne kugelis, o tiesiog bulvių plokštainis. Tai šitas taip, tik su spirgučių padažu.

                          plokstainis plokscias ir kitaip darosi, bet principas tas pats. Bet kugelis daznai buna be mesos viduje, nes tai eilinis patiekalas, kai turi daug bulviu 🙂 mesa dedama (bent kitur) prie progos, kad iskilmingiau butu. O siaip eiliniai dienai, tiesiog kugelis be mesos. Nevisi krastai turtingi kaip zemaitija, bet jus ir i bulvinius blynus dedat mesos 😀

                        • #12975

                          Anonimas
                            Anonimas

                            O aš esu iš Žemaitijos, visad kugelis buvo gaminamas su mėsa, be mėsos tai jau ne kugelis, o tiesiog bulvių plokštainis. Tai šitas taip, tik su spirgučių padažu.

                            plokstainis plokscias ir kitaip darosi, bet principas tas pats. Bet kugelis daznai buna be mesos viduje, nes tai eilinis patiekalas, kai turi daug bulviu 🙂 mesa dedama (bent kitur) prie progos, kad iskilmingiau butu. O siaip eiliniai dienai, tiesiog kugelis be mesos. Nevisi krastai turtingi kaip zemaitija, bet jus ir i bulvinius blynus dedat mesos 😀

                            Geras niekad nepagalvojau, kad Žemaitija turtinga, tai dėl to čia taip, bet tikrai jūs teisi. Šiaip dabar kai pagalvoju, tai tikrai, kugelis ir bulvių plokštainis juk du skirtingi patiekalai. Tai bulvių plokštainis be mėsos (su grietinės arba spirgučių padažu). O va kugelis be mėsos man neįsivaizduojamas.

                          • #12995

                            Deleted User

                              man va buvo sokas kai suzinojau, kad yra regionai,kur balandelius kepa! kaip sitaip galima.

                            • #13007

                              Anonimas

                                man va buvo sokas kai suzinojau, kad yra regionai,kur balandelius kepa! kaip sitaip galima.

                                Jūs dabar man šoką varot, o tai kur balandėlių NEKEPA??? 😀 Pirmą kartą gyvenime girdžiu, kad kažkas nekeptų keptuvėj balandėlių. Tai jūs juos orkaitėj kepat ar kaip?

                              • #13012

                                Deleted User
                                  Anonimas

                                  man va buvo sokas kai suzinojau, kad yra regionai,kur balandelius kepa! kaip sitaip galima.

                                  Jūs dabar man šoką varot, o tai kur balandėlių NEKEPA??? 😀 Pirmą kartą gyvenime girdžiu, kad kažkas nekeptų keptuvėj balandėlių. Tai jūs juos orkaitėj kepat ar kaip?

                                  visko gana…orkaitej dar dar suprantu, bet kokio velnio juos i keptuve deti???? Balandeliai yra troskinami! net kitose salyse troskinami, kas cia sumaste kepti juos?

                                • #13015

                                  Anonimas

                                    Puode troškinama, kam tas aliejus? Esu iš kelių moterų girdėjusi kad keptuvėje skanesni, bet bent man tai nėra skanu

                                  Page 1 of 2

                                  Log in to reply.