website hit counter

Namai

Forums VForumas N-18 Namai

• Creator
    Discussion

Anonimas (Autorius)

Man kyla klausimas,ka zmones dirba,kad iperka namus po 300-400k. Atrodo dirbant samdoma darba jau namas uz 100k yra ka veikt.. pradedu galvot,kad cia beviltiska, kaip kiti?😀😔

Page 2 of 4
    • Author
      Replies

Anonimas

Namas net už mažiau nei 300k atrodo maždaug taip: https://www.aruodas.lt/namai-kaune-griciupyje-kartono-g-parduodami-du-namai-gyvenamas-ir-pagalbinis-2-1621792/ . Nežinau, ar jis tikrai tiek vertas kiek skelbime rodo, bet atrodo padoriai iš nuotraukų. Ir nelabai man suprantama, ko dar gali daugiau norėti. Tai man sunkiai suprantama, kokių čia namų vintedo panos nori už 400k.

Anonimas

Namas net už mažiau nei 300k atrodo maždaug taip: https://www.aruodas.lt/namai-kaune-griciupyje-kartono-g-parduodami-du-namai-gyvenamas-ir-pagalbinis-2-1621792/ . Nežinau, ar jis tikrai tiek vertas kiek skelbime rodo, bet atrodo padoriai iš nuotraukų. Ir nelabai man suprantama, ko dar gali daugiau norėti. Tai man sunkiai suprantama, kokių čia namų vintedo panos nori už 400k.

I toki net neziureciau, ka matau tai kosminius mokescius ir remonta nepigu. Jau geriau imciau https://www.aruodas.lt/nt_zemelapis/namai/kaune/?obj=2&FRegion=43&FDistrict=6&FOrder=Importance&on_map=1#zoom:15;center:(54.91591642852733,23.817575347216863);2-1613087

https://www.aruodas.lt/nt_zemelapis/namai/kaune/?obj=2&FRegion=43&FDistrict=6&FOrder=Importance&on_map=1#zoom:15;center:(54.9295527725465,23.790694980865474);2-1607491

Grazu, bet kam reikalingi tokiu plotu namai 200, 300 kvadratu? Ka juose veikiate? Ar jusu seimos tokios dideles?

Na namuose zmones gyvena, uzsiima savo pomegiais, is namu dirba. Kazkaip nesinoretu miegamajame ir dirbti ir miegoti ir hobiu uzsiimti. Man uz teko kaimynu kur vienas ant kito rekdavo,kad va reikia vaika migdyti, o vyras dirba garsiai.

Na namuose zmones gyvena, uzsiima savo pomegiais, is namu dirba. Kazkaip nesinoretu miegamajame ir dirbti ir miegoti ir hobiu uzsiimti. Man uz teko kaimynu kur vienas ant kito rekdavo,kad va reikia vaika migdyti, o vyras dirba garsiai.

Ne, tai as suprantu, kad susigrude vienam ar dviejuose kambariuose su vaikais nepatogu, ir trukdosi ir daiktu kruvos. As ir pati esu uz nama, nei buta. Norisi atskiru kambariu,kad pabut atskirai ramiai galetum. Bet siaip man 200 kvadratu atrodo labai daug tos erdves ir ar verta sitiek pinigu leisti vien del ploto. Na kas turi, tai taip kodel nepirkti, bet kai zmones neturi, taupo, aria per kelis darbus, visa sveikata paaukoja vien del ploto, tai nezinau,man kazkaip keista.

Kaip paziuresi 🙂 miegamasis bent minimum 15kv.m turi buti, o jei yra vaikai, gaunasi jau 3miegamieji (jei esat giminingi,bendraujantys tai imat dar extra kambari svenciams/artimiesiems). Tada darbo kambarys velgi galim imti 15kv.m. Svetaine su virtuve (dar ir valgomas stalas ), koks 40kv.m. Vonios 2 (vaikams ir tevams, be 2tuliku niekaip) po 7kv.m, tada drabuzine 6kv.m., sandeliukas bent 6-10kv.m, skalbimo patalpa ir kur visi ten rekuperatoriai, elektros mazgai 10kv.m. Jau vien 150kv.m gaunasi. Zinant zmoniu poreikius tuos likusius 50kv.m pasidalintu zmones (serverine, dirbtuves, sporto sale,pirtis…kas tik nori.

Anonimas

Dėl kvadratų man rodos neverta ginčytis. Visi skirtingai gyvena. Mes iš 40 kvadratų persikėlėm į 100, atrodo ploto be proto, nežinom ką su juo daryt. 😀 Tėvai irgi klausė, kam tokį didelį namą perkam. Mes tiesiog norėjom turėt darbo kambarį ir pan. – pasikeitė gyvenimo stilius, pomėgiai. Anksčiau tik pamiegot grįždavom, tai ir tų 40 kvad. per akis buvo.
                Bet kainą dažniausiai ne kvadratai ir įrengimo lygis kelia, o vieta. Tokį 100 kvad namą mes už 100 k pirkom. Kažkur Vilniuje būtų jis ir 200–300 kainavęs, gal daugiau jei centre. Tai negali čia taip sakyt, kad 300k namas yra toks ir ne kitoks. Gali būt mažas, geroj vietoj, naujai suremontuotas. Gali būti užmiesčio sodyba ir t. t.

Anonimas

Tai čia priklauso kiek žmonių ir kas veikiama. Mes irgi gyvename 120 kv, bet naudojamas pagrinde miegamasis ir kitas kambarys bei virtuvė, likę kaip rūbų ir daiktų sandėliukai

Anonimas

Tai čia priklauso kiek žmonių ir kas veikiama. Mes irgi gyvename 120 kv, bet naudojamas pagrinde miegamasis ir kitas kambarys bei virtuvė, likę kaip rūbų ir daiktų sandėliukai

Pas mus 100kv.m, tai naudojam visa plota, darbo kambarys grynai tik darbui, kartais pagalvoju,kad noriu didesnio sandeliuko, dirbtuviu savo hobiui, noreciau bibliotekos, noreciau didesnes virtuves ir svetaines, nes rodos viskas sugrusta (noriu sandeliuko maistui prie virtuves) ir kai 2tulikai uzimti, noriu 3tuliko 😀

Anonimas

susirasti toki vyra kaip mano tevas, kuris pats viska daro rankom ir dirba rankom.

Anonimas
                        Anonimas

susirasti toki vyra kaip mano tevas, kuris pats viska daro rankom ir dirba rankom.

Kad susirastum geros kokybės vyrą, ir pati turi turėti, ką jam pasiūlyti.

Anonimas

Jei tas savo rankomis darantis neturės lėšų, irgi nieko nepadarys 🙂 be to, reiks pamiršti pramogas, viskas eisis apie remontus. Ne visoms ta stiks

Anonimas
                            Anonimas

ne, ne ir dar karta ne. Geriau sumokesiu profesonalui,kuris turi daug praktikos, nei kad leisiu vyrui daryt, kuris nori pabandyti. Plius kieklaiko iseina, reik irangos, pinigu. Nes padarai,pamatai,kad netaip, reik perdaryt. Darem ir patys ir samdem ir galiu pasakyti,kad mieliau ziuret i imones daryta darba nei i savo 😀

Anonimas
                              Anonimas
                              Anonimas

ne, ne ir dar karta ne. Geriau sumokesiu profesonalui,kuris turi daug praktikos, nei kad leisiu vyrui daryt, kuris nori pabandyti. Plius kieklaiko iseina, reik irangos, pinigu. Nes padarai,pamatai,kad netaip, reik perdaryt. Darem ir patys ir samdem ir galiu pasakyti,kad mieliau ziuret i imones daryta darba nei i savo 😀

Tai čia nuo žmogaus priklauso. Mano tėvas pats viską darosi, jis ir moka, ir išmano per tiek metų… Pastatė 80 kv namų savo tėvams už gal 60 k. (be baldų čia). ČIa prieš 3 metus. Tai tikrai daug susitaupo kai pats darai! Pradėjo jaunystėj iš biednumo, dabar jau tiesiog neįtinka jam meistrai. Čia kažkada remontą darė, nusprendė pasisamdyt, tai gal 3 plytelių meistrus išvijo, kol rado tokį, kuris „į tą pusę suklijuoja“. Tai paskui kitą kartą vėl pats darė, nes tiesiog daugiau vargo ieškot meistrų nei dirbt pačiam. 😀

O mes su vyru kaip tik ieškojom jau įrengto namo (pilnai), nes pasitarėm, kad nesam tiek turtingi, jog viską samdytumėm, o patys tiesiog NENORIM užsiimti šitais darbais. Nors ir aš (su tokiu tėvu augus), ir vyras tikrai daugiau už vidutinį žmogų išmanom, gebėtumėm ir sienas tinkuot, ir grindis klijuot. Bet nu neeee. Nenorim vargt ir metus laiko dulkėse gyvent. Jau geriau pagyyvensim ne savo skoniu įrengtuose namuose ir po truputį juos pasiremontuosim, gal kažką persidažyt, bet ne nuo 0 daryt viską.

Tai patikėkit, mano tėvui šitas sprendimas (pirkt įrengtą namą) buvo toks laukinis ir nesuprantamas „gi patys pasidarytumėt“. Jis net nesuvokia, kad galima NENORĖT kažką grandioziško statyt, mūryt ir t. t. 😀

Anonimas

nu nezinau, bet mums taip graziai plyteliu suklijuoti kaip meistras nepavyko 🙂 cia zinoma buvo samdomas ne is gatves ar skelbiu.lt 🙂
                                Beto tam patys pasidarytume turi turet laiko ir zmoniu 🙂 nera taip,kad viska pats darytumeisi, as dariau su teciu, kol vyras pinigus uzirbo viskam 😀

Page 2 of 4

Log in to reply.