website hit counter

Toksiški santykiai?

Forums VForumas N-18 Toksiški santykiai?

• Creator
    Discussion

Anonimas (Autorius)

Laba. Išsireikšiu tiesiai šviesiai. Esame su vyru, tarp mūsų nemažas amžiaus skirtumas, 15m. eina ketvirti metai. Esu jauna, pirmi rimti santykiai. Vyksta daug pykčių. Nors nebūna nekalbadienių, vos problema, iš kart sprendžiam.. tik galbūt aš kažkiek linkusi užsidaryti savyje, daugiau išklausau, nei kažką sprendžiu, nes negaliu suvokti, kad į dieną žmogui po dešimt kart gali būti kažkas negerai. Tas bandymas perauklėti, frazės prasidedančios žodžiais ,,turėtum išmokti….”, ,,turėtum daryti….”…ir ,įgriso kiekvieną kart vos prabudus ryte matyti tą patį susiraukusį veidą.
      O išgeriant…. Tai vyksta retai, kartas, du į mėnesį… Jei išgeriam, tai tik dviese. Ir tuomet prasideda šimtą kart rimtesni konfliktai. Ir dažniausiai su smurto potrūkiais…. sunku pripažinti, bet kartais pradedu ir pirma. Atrodo praeina valanda, dvi, trys, kai bandau nuraminti partnerį, pasikalbėti, bet juk su išgėrusiu žmogum rodos nepasikalbėsi, ir žodžiai atsimuša kaip į sieną. Net konkretus fizinis stūmimasis nuo manęs.. Tada mane apima pyktis, ir prasideda smurto potrūkis, visad gaunu ir atgal.. Bet būna ir atvirkščiai.
      Esu toks žmogus, kuriam nuoskaudos išlieka labai ilgai. Atrodo gali žmogų mylėti 100%, bet vos rimtesnis konfliktas, žmogaus tarsi nebemyliu. Ir nesvarbu kas tai bebūtų, mama, brolis, sesė, partneris.. Kai esame blaivūs, vyras manęs geidžia nuolat, bet po mylėjimosi nebelieka jokių kitų meilės išraiškų. O man aplamai sunku prisiversti mylėtis, rodos, tik ką niekinai šį žmogų, smurtas liejosi, o jau dabar reikia jam atsiduoti… Kelia šleikštulį… Ir vėl pykčiai.. Toks užburtas ratas..
      Atrodo, kad pasikeičiau šiuose santykiuose, visi aplinkui tą pastebi. Anksčiau nė musės nuskriaust negalėdavau, o dabar, pati pradedu smurto protrūkius?… Šlykščiuosi savimi, šlykščiuosi juo. Nebeatpažįstu savęs. Faktas, kad klystam abu. Bet nesuvokiu, kaip galima blaiviems konfliktuose dar išlaviruoti, bet išgėrusiems, viskas gerai niekada nesibaigia? Mąstau, gal kai nemėgstu kalbėtis blaiva, jis tas nuoskaudas neiškalbėtas pasako neblaivas… Atrodo, kad tuo metu manęs nė neatpažįsta, kokia tik netampu, ir k*va, ožka, savanaude.. Ar taip būna?…

• Author
      Replies

Anonimas

Mūsų santykiuose taip nebūna.

Anonimas

Aišku normaliuose santykiuose nebūnant, o pas jus klasikinis atvejis kur susirado jaunutę ir įsakineja kaip tarnauti, plius dar gėrimas. Neištverčiau taip, bet jūs prie jo tikriausiai laiko pinigai?

Anonimas

O kodel jus kartu?
            Nemylit, negerbiat vienas kito. Net pabusti su tuo zmogum nenorit. Viskas abu jus erzina.

Kodel jus kartu? Ne spatogu? Nuoma pigi?

Tai nera vien toksiski santykiai, tai dvieju vienas kito nemegstanciu kambarioku konfliktas, o dar prisideda tai, kad ir seksualinis priekabiavimas ir speju prievartavimas vyksta. Gaunasi visa puokste traumos.

Paprasta. Pasakai, kad jūsų santykiai pavirto į toksiškas „tėvo” ir „dukros” roles ir kad nebenori tų rolių tęsti. Jeigu nesibaigs sakyk – „mums nepakeliui”. Nepaisant amžiaus akirtumo abu esat suaugę ir jokių „mokytojo-mokinės”, „tėvo- dukros” santykių negali būti, tai nesveika, toksiška ir infantilu. Suaugęs žmogus turi teisę nebūt auklėjamas kaip mažas vaikas. Jūs gi net nesusituokę, per daug įsijautė į kažkokį „auklėtojo” fetišą

Anonimas

Susituokus irgi neturi teisės aiškinti. Matyt susidėjo su jumis jauna ir tikėjosi kad viskas buityje pagal jį bus. Bet šiaip jei jums 20, o jam 35, tai laikau kad abu dar jauni, gal čia ne metų problema, o kad požiūris skiriasi

Log in to reply.