-
Discussion
-
Laba. Išsireikšiu tiesiai šviesiai. Esame su vyru, tarp mūsų nemažas amžiaus skirtumas, 15m. eina ketvirti metai. Esu jauna, pirmi rimti santykiai. Vyksta daug pykčių. Nors nebūna nekalbadienių, vos problema, iš kart sprendžiam.. tik galbūt aš kažkiek linkusi užsidaryti savyje, daugiau išklausau, nei kažką sprendžiu, nes negaliu suvokti, kad į dieną žmogui po dešimt kart gali būti kažkas negerai. Tas bandymas perauklėti, frazės prasidedančios žodžiais ,,turėtum išmokti….”, ,,turėtum daryti….”…ir ,įgriso kiekvieną kart vos prabudus ryte matyti tą patį susiraukusį veidą.
O išgeriant…. Tai vyksta retai, kartas, du į mėnesį… Jei išgeriam, tai tik dviese. Ir tuomet prasideda šimtą kart rimtesni konfliktai. Ir dažniausiai su smurto potrūkiais…. sunku pripažinti, bet kartais pradedu ir pirma. Atrodo praeina valanda, dvi, trys, kai bandau nuraminti partnerį, pasikalbėti, bet juk su išgėrusiu žmogum rodos nepasikalbėsi, ir žodžiai atsimuša kaip į sieną. Net konkretus fizinis stūmimasis nuo manęs.. Tada mane apima pyktis, ir prasideda smurto potrūkis, visad gaunu ir atgal.. Bet būna ir atvirkščiai.
Esu toks žmogus, kuriam nuoskaudos išlieka labai ilgai. Atrodo gali žmogų mylėti 100%, bet vos rimtesnis konfliktas, žmogaus tarsi nebemyliu. Ir nesvarbu kas tai bebūtų, mama, brolis, sesė, partneris.. Kai esame blaivūs, vyras manęs geidžia nuolat, bet po mylėjimosi nebelieka jokių kitų meilės išraiškų. O man aplamai sunku prisiversti mylėtis, rodos, tik ką niekinai šį žmogų, smurtas liejosi, o jau dabar reikia jam atsiduoti… Kelia šleikštulį… Ir vėl pykčiai.. Toks užburtas ratas..
Atrodo, kad pasikeičiau šiuose santykiuose, visi aplinkui tą pastebi. Anksčiau nė musės nuskriaust negalėdavau, o dabar, pati pradedu smurto protrūkius?… Šlykščiuosi savimi, šlykščiuosi juo. Nebeatpažįstu savęs. Faktas, kad klystam abu. Bet nesuvokiu, kaip galima blaiviems konfliktuose dar išlaviruoti, bet išgėrusiems, viskas gerai niekada nesibaigia? Mąstau, gal kai nemėgstu kalbėtis blaiva, jis tas nuoskaudas neiškalbėtas pasako neblaivas… Atrodo, kad tuo metu manęs nė neatpažįsta, kokia tik netampu, ir k*va, ožka, savanaude.. Ar taip būna?…
Log in to reply.